fredag 22 februari 2013

US avser överklaga konsistoriets beslut

Nätverket för formell, frivillig kår erfar att Uppsala studentkårs styrelse bestämt sig för att besluta att överklaga konsistoriets beslut om kårstatus, alternativt delegerat till Uppsala studentkårs presidium att besluta om att överklaga i god tid och ordning. Den 21 februari sammanträdde styrelsen och diskuterade ärendet. Den 22 februari hälsar studentkårens informationsansvarig att:

"Styrelsen har ännu inte beslutat angående om överklagan, eftersom styrelsen väntar på det formella beslutet från Uppsala universitet."

Varför? Har de inte haft tid att diskutera? Styrelsen har enligt egen utsago tagit del av förslaget till rektor i god tid innan mötet. Därmed har man i förväg kunnat arbeta fram en handlingsplan för det mest troliga utfallet långt innan mötet.

Uppsala studentkår behöver bara vänta på universitets formella beslut (skriftliga protokoll från konsistoriets möte) om man avser att överklaga. Om man inte tänker överklaga behöver man inte vänta på denna formalia. Ergo (sic!) - de kommer att besluta om att  överklaga konsistoriets beslut inom en snar framtid.

Uppdatering:  US hälsar på twitter att styrelsen formellt inte har diskuterat ärendet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar